söndag 18 augusti 2013

Persikapaj


 Läste på Amerikanska sidor att det tydligen är National Peach Month så det blev lite bakat med persika då så klart.

Deg:
300 gr vetemjöl
200 kallt smör
5 msk iskallt vatten
 
Fyllning:
1 kg skalade tärnade persikor
1,8 dl socker
1 tsk kanel
0,5 dl maizena
 
Florsocker för pudring av ovansidan


Bearbeta ihop smör och mjöl, tillsätt vatten och kör bara ihop tills det blivit en deg. Kör du för länge kan degen bli seg.
Dela i 2 lika stora bitar, plasta in och lägg i kylen minst 1/2 timme.
 

Kavla ut ena degen och lägg i en pajform..
Vispa ihop socker, kanel och maizena. Tillsätt persikabitarna och blanda runt så att alla täcks av blandningen. Häll i pajskalet.
Kavla ut den andra degen, lägg på remsor som du flätar och knip ihop bort överflödig deg. 

 
Ugn 200° 20 minuter
175° 50 minuter
 
Lägg på folie om ytan blir för brunt för snabbt.
 
Lite Persikasylt räckte det till också.
Enligt Dansukker sida: 1 kg frukt plus 1 kg syltsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar