Botten:
150 gr krossade Bragokex
45 gr smält smör
Blandas ihop och tryck ner i en form med löstagbar kant.
Lakritsmousse:
100 gr salt lakritssås
2,5 gelatinblad
1,75 dl grädde
0,75 dl grekisk yoghurt
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa grädde, lakritssås och grekisk yoghurt.
Krama ur överflödigt vatten ur gelatinbladen, lägg i lite av grädd/yoghurten och smält i micron. Blanda ner i lakritsgrädden. Häll i formen och ställ in i kylen ca 30 minuter.
Citronmousse:
1 ägg
ca 1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
250 gr grekisk yoghurt
3,5 gelatinblad
1,5 dl grädde
1/2 citron
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Riv skalet på citronen och pressa ur saften. Vispa grädden medelhårt.
Vispa äggulan med socker, vaniljsocker, citronsaft och citronskal. Blanda ner grekisk yoghurt.
Kram ur vattnet ur gelatinbladen, smält tillsammans med lite av grädden. Blanda ner i yoghurtmassan. Häll över lakritsmoussen och låt stå kallt några timmar.
Dekorera med gräddrosetter, citronkick och lakrits.
Alla gillade denna:) Jag tycker att den blev lite för låg så nästa gång gör jag mousserecepten 1,5 gång.
Fast med 1 ägg i citronmoussen ändå:)
Detta blir mitt bidrag till Månadens kökskreation som har som Tema Citrus: http://kvinnan.blogspot.com/2011/01/manadens-kokskreation.html
och Månadens sötsak vars tema är Nygammalt: http://sotasaker.com/manadens-sotsak-nygammalt/